Nationale Postdocprijs

De Nationale Postdocprijs werd in 2017 ingesteld in samenwerking met de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) als stimulans voor postdoconderzoekers en universitair docenten die excellent wetenschappelijk onderzoek uitvoeren met (potentieel) grote maatschappelijke impact.

Elk jaar was er een ronde, afwisselend op het gebied van de alfa- en gammawetenschappen en de bèta/medische wetenschappen. De Nationale Postdocprijs omvatte een geldbedrag van tienduizend euro en een oorkonde. De laureaat kon dit bedrag naar eigen inzicht besteden aan zijn/ haar wetenschappelijk onderzoek of onder zijn/haar supervisie uitgevoerd onderzoek. De prijs werd uitgereikt tussen 2017 en 2019.

Laureaten

2019: Dr. S. (Siroon) Bekkering,  postdoc bij zowel de afdeling interne geneeskunde van het Radboudumc als het Royal Children's Hospital te Melbourne. Zij doet onderzoek naar het geheugen van het aangeboren immuunsysteem. Vanwege de coronabeperkingen is de prijsuitreiking uitgesteld naar het najaar 2020.

Juryrapport 2019

2018: Ontwikkelingspsycholoog Dr. E. (Eddie) Brummelman (Universiteit van Amsterdam) is de tweede winnaar van de Nationale Postdocprijs. Hij doet onderzoek naar de zelfbeeldontwikkeling van kinderen. Meer informatie en foto's: Klik hier

Juryrapport 2018

2017: Forensisch archeologe Dr. H.L. (Hayley) Mickleburgh (Universiteit Leiden) is de eerste winnaar van de Nationale Postdocprijs. Zij bestudeert hoe lijken vergaan en skeletten uit elkaar vallen. Meer informatie en foto's: Klik hier

Juryrapport 2017

Images

Afgeronde projecten

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings