Thijs Bol

Socioloog Thijs Bol werkt aan de Universiteit van Amsterdam. Hier onderzoekt hij ongelijkheid in het onderwijs, op de arbeidsmarkt en in de wetenschap en doceert hij over ongelijkheid en onderzoeksmethoden.

In English

Bol mengt zich actief in het publieke debat over wetenschapsbeleid. Zijn onderzoek naar Mattheüs-effecten in de Nederlandse wetenschapsfinanciering liet zien dat onderzoekers die nét een grote beurs winnen daarna veel meer wetenschapsfinanciering ontvangen dan vergelijkbare onderzoekers die de beurs nét missen. Hij concludeert dat er grote zelfversterkende effecten zijn in de Nederlandse wetenschapsfinanciering: succes leidt tot succes, wat de vroege carrière tot een cruciale periode maakt. Bij De Jonge Akademie wil Thijs Bol verder bouwen aan kennis over hoe we wetenschap in Nederland kunnen financieren, en daarmee het ontstaan van rechtvaardiger beleid bevorderen.

Titels

Dr.

 

Voorletters

T.

 

Hoofdfunctie

Universitair hoofddocent UvA 

 

Vakgebieden

Sociologie

 

Leeropdracht

Ongelijkheid en stratificatie

Lid sinds

01-04-2020

 

Verbonden aan

Universiteit van Amsterdam

 

Contact

 
 

 

Video 

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings