Jeroen Leijten

Bio-ingenieur Jeroen Leijten (1982) werkt op het snijvlak van celbiologie, biomateriaalkunde en microtechnologie met als doel de natuurlijke structuren die in onze levende weefsels voorkomen te recreëren.

In English

Leijten geldt als internationaal expert in het fabriceren van hoog-functionele cel-geladen micromaterialen en het ontwikkelen van modulaire bio-inkten. Deze technieken zijn baanbrekend in de domeinen van weefselbouwkunde, medicijnontwikkeling en fundamentele celbiologische studies. Met zijn interdisciplinaire onderzoek heeft hij zich ontwikkeld tot internationaal expert die meerdere nationale en internationale onderscheidingen heeft mogen ontvangen zoals de Jean Leray Award en Robert Brown Award. Als lid van De Jonge Akademie wil Leijten pleitten voor verandering van het wetenschappelijke financieringsbeleid met speciale aandacht voor herbalancering van financiering van het nieuwsgierigheidsgedreven onderzoek.

Titels

Dr.

 

Voorletters

J.C.H.

 

Hoofdfunctie

Universitair hoofddocent 

 

Vakgebieden

Histologie, celbiologie
Materiaalkunde
Orthopedie
Organen en orgaansystemen
Biotechnologie
Nanotechnologie
Macromoleculaire chemie, polymeerchemie

 

Leeropdracht

Micromaterialen en Microtechnologieën voor weefselbouwkunde

 

Verbonden aan

Universiteit Twente

 
 

 

Video

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings