De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Pagina-navigatie:

Gewetenschap

Theater- en discussieprogramma over wetenschappelijke integriteit.

Op een Nederlandse universiteit werkt de veelbelovende onderzoeker Jeroen Dreef aan baanbrekend onderzoek. Worstelend met een teleurstellende promovendus en tegenvallende data begint hij aan een race tegen de klok om zijn internationale concurrenten te snel af te zijn en zijn positie op de universiteit veilig te stellen.

Met het theater- en discussieprogramma Gewetenschap wil De Jonge Akademie wetenschappelijk onderzoekers stimuleren van gedachten te wisselen over de problemen, dilemma’s en verleidingen waar zij in de dagelijkse praktijk mee te maken kunnen krijgen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met het vermelden van coauteurs? Of met het beoordelen van werk van concurrenten? Of, gegeven de tijdsdruk, met de balans tussen eigen werk en begeleiding van promovendi? Of de afweging tussen publicatiedruk en meer kwaliteit?

Gewetenschap is het resultaat van samenwerking met Het Acteursgenootschap , dat ook tekent voor de aansprekende uitvoering. Het theaterstuk duurt circa 40 minuten en is bedoeld als opmaat naar de discussie van een uur. Voor het vormgeven van de discussie is een handleiding beschikbaar.

Het stuk is bedoeld voor het complete spectrum van academische werknemers: van promovendus tot hoogleraar, en ook universitaire beleidsmakers. Gewetenschap kan in het Nederlands of Engels (The ConScience App) worden uitgevoerd.

Voor meer informatie: Het Acteursgenootschap.

Gewetenschap

Trailer Gewetenschap

Meer informatie

KNAW

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Projecten
  3. Projecten

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken