De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Pagina-navigatie:

Animaties Nobelprijswinnaars

De realisatie van zes korte animaties over Nederlandse Nobelprijswinnaars voor een geïnteresseerd algemeen publiek.

Projecten-NobelprijsEen project van Floris de Lange, Teun Bousema, Rens Vliegenthart, Irene Tieleman, Diederik Roest, Annemieke Aartsema-Rus

Doelstelling

Het algemeen publiek meer bekend maken met Nobelprijswinnaars en hun werk,
middelbaar onderwijs een bruikbaar pakket aan korte animaties bieden voor wetenschappelijk onderwijs ter illustratie van wetenschappelijke concepten maar vooral ter inspiratie en de discussie over dilemma’s in de wetenschap stimuleren door middel van historische voorbeelden van worstelende wetenschappers.
Het is uitdrukkelijk de ambitie om dit project uit te breiden naar een set animaties over alle Nederlandse Nobelprijswinnaars. 

Beschrijving 

Realisatie van een serie van zes korte animaties (ca. 2 minuten) over Nederlandse Nobelprijswinnaars. Deze animaties worden gemaakt voor een algemeen publiek waarbij de moeilijkheidsgraad en informatiedichtheid afgestemd is op middelbaar onderwijs en het geïnteresseerde algemeen publiek.
Bij de selectie wordt aandacht geschonken aan de betreffende discipline (goede dekking van de breedte van de wetenschappelijke vakgebieden), landelijke spreiding (verschillende universiteiten van Nobelprijslaureaten) en interessante karakteristieken of dilemma’s rondom de bevinding (e.g. de IgNobelprijs en creatieve experimenten van Geim, de toevalsbevinding van Eijkman of de academische competitie tussen Eijkman en de ongelauwerde Grijns).

Planning

Selectie: december 2017-januari 2018
Realisatie: januari-november 2018
Afronding: november 2018

Stand van zaken

Selectie zes Nederlandse Nobelprijswinnaars.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Projecten
  3. Projecten

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken