De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Internationalisering

Om De Jonge Akademie een internationaal gezicht te geven zijn er de volgende doelstellingen:

  • het ontwikkelen van een wereldwijd netwerk van jonge wetenschappers (al dan niet via andere Jonge Akademies);
  • het ontwikkelen van gezamenlijke projecten met internationale wetenschappers;
  • het ontwikkelen van een grotere internationale lobby, waarmee ook bijvoorbeeld de Europese Unie of de Verenigde Naties kunnen worden benaderd.

Totstandkoming

In 2009 is een internationaliseringcommissie opgericht met als doel De Jonge Akademie internationaal op de kaart te zetten. In dit kader namen leden van De Jonge Akademie onder meer deel aan bijeenkomsten als het World Economic Forum, 'Summer Davos' in Dalian, China. Op 19 november 2013 is het tracé internationalisering van start gegaan. Zij heeft de rol van de commissie internationalisering overgenomen.

Internationaal participeert De Jonge Akademie in ontmoetingen tussen jonge wetenschappers. Een voorbeeld daarvan was Frontiers of Science, waarbij jonge onderzoeksleiders uit Groot-Brittannië, China en Nederland met elkaar in debat gingen over interdisciplinaire onderwerpen.

Voorbeeld oprichting Jonge Akademies wereldwijd

De Jonge Akademie is een voorbeeld voor de oprichting van nieuwe Jonge Akademies wereldwijd en stimuleert de totstandkoming van een internationaal netwerk van Jonge Akademies.

 

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Organisatie
  3. Tracés

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken