De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Eveline Crone

Titels
Prof. dr.
Voorletters
E.A.M.
Hoofdfunctie
Hoogleraar UL
Vakgebieden
Psychologie
Psychologie
Leeropdracht
Neurocognitieve ontwikkelingspsychologie
Lid sinds
17-03-2008
Lid tot
01-04-2013
Verbonden aan
Leiden University
Department of Development Psychology
Wassenaarseweg 52
2333 AK   Leiden
tel.   071 527 3681
ecrone@fsw.leidenuniv.nl
Persoonlijke website Onderzoek/publicaties

Eveline Crone (1975) relateert in haar onderzoek de ontwikkeling van menselijke cognitie en gedrag aan de ontwikkeling van het brein.

Crone en haar onderzoeksgroep publiceren regelmatig in internationale toonaangevende vakbladen. Voor haar promotieonderzoek heeft ze naast de J.C. Ruigrokprijs ook de Junior Heymansprijs 2008 gewonnen. Ook zet zij zich ook in voor bredere publiekscommunicatie, onder andere via het publieksvriendelijke boek Het puberende brein en de jongerenwebsite Kijk in je brein, ontwikkeld samen met experts in jongerencommunicatie. Hiervoor won zij in 2009 de Huybregtsenprijs, uitgereikt door de minister van onderwijs. In 2011 ontving zij de Early Career Award van de Society for Psychophysiological Research in Boston (USA).

In het voorjaar van 2012 is een nieuw boek van haar hand (het sociale brein van de puber) verschenen, waarin Crone uitlegt wat de invloed van het puberende brein is op de sociale relaties en vriendschappen van jongeren. In 2013 werd zij benoemd als lid van de KNAW.

Crone, Prof. dr. E.A.M. (Eveline)
  • Psychologie, neurowetenschappen, hersenen, ontwikkeling, adolescenten, cognitie, emotie, intelligentie, risico, creativiteit

Nieuws

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Leden
  3. Alumni

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken