De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Carlijn Bouten

Titels
Prof. dr.
Voorletters
C.V.C.
Hoofdfunctie
Hoogleraar TUE
Vakgebieden
Technologie in de geneeskunde en gezondheidszorg
Bioinformatica, biomathematica
Leeropdracht
Tissue engineering
Lid sinds
16-03-2005
Lid tot
01-04-2010
Verbonden aan
Technische Universiteit Eindhoven
Faculteit Biomedische Technologie
Postbus 513
5600 MB   Eindhoven
tel.   040 247 3006
c.v.c.bouten@tue.nl
Persoonlijke website Onderzoek/publicaties

Carlijn Bouten is hoogleraar 'Cell-Matrix Interactions for Cardiovascular Regeneration' aan de faculteit Biomedische Technologie van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e).

Zij is opgeleid in functionele anatomie, biomechanica en fysiologie aan de faculteit Bewegingswetenschappen, Vrije Universiteit Amsterdam (MSc 1991) en behaalde haar doctorstitel aan de TU/e  in 1995. Zij heeft postdoc onderzoek uitgevoerd aan de Universiteit Laval in Quebec, de Universiteit van Londen en de TU/e. In 1998 werd zij universitair docent Cellulaire Biomechanica bij de afdeling Mechanische Technologie, TU/e.

In 2002 werd ze benoemd tot universitair hoofddocent Tissue Engineering aan de faculteit Biomedische Technologie, TU/e, waar zij een persoonlijk hoogleraarschap verkreeg in 2010. Haar huidige onderzoek richt zich op celmatrix interacties in cardiovasculaire weefsels, met speciale aandacht voor het reguleren van groei, differentiatie, adaptatie en hermodellering. Zij gebruikt ‘levende’ modelsystemen in verschillende lengteschalen (cel, celmatrix, gemanipuleerd weefsel, natuurlijk weefsel) om deze aspecten te bestuderen, bij voorkeur in ‘real-time’. In 2002 kreeg zij een NWO Aspasia-subsidie voor haar werk aan skeletspier tissue engineering en in 2003 werd haar onderzoek op het gebied van cardiovasculaire tissue engineering beloond met een Vici-subsidie.

Bouten, Prof. dr. C.V.C. (Carlijn)
  • Regeneratieve Geneeskunde
  • Tissue Engineering
  • Regeneratie van hart- en vaatstelsel
  • Cell-matrix interactie

Beeld en geluid

Columns

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Leden
  3. Alumni

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken