De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Uitslag enquête inbeddingsgarantie

19 februari 2019

De inbeddingsgarantie die NWO heeft ingevoerd, blijkt onbedoelde effecten te hebben. NWO voerde in 2018 de voorwaarde in dat wetenschappers alleen een Vidi-beurs kunnen aanvragen als ze al een werkgever hebben gevonden die bereid is de onderzoeker een vaste baan of tenure track aan te bieden. In de praktijk blijken vooral mensen die al een vaste baan hebben, zo’n garantie te kunnen overleggen als ze een Vidi-aanvraag doen. 

Mensen met tijdelijke contracten komen moeilijker aan bod. Zo lopen universiteiten en onderzoeksinstellingen talent mis. Dat blijkt uit een enquête die De Jonge Akademie heeft gehouden. 

De Jonge Akademie constateert dat mensen die (tijdelijk) aan een buitenlandse universiteit werken, moeilijker (weer) een baan in Nederland vinden. Ook mensen met vernieuwende ideeën zullen moeilijker aan een baan komen, omdat er nog geen onderzoek gedaan wordt waarbij ze kunnen aansluiten. Vakgroepen die weinig mensen kunnen aannemen, durven het ook niet aan toezeggingen over vaste banen te doen.

De Jonge Akademie hoopt dat NWO met alternatieven voor de inbeddingsgarantie zal komen. Ze steunt het doel van NWO te voorkomen dat veel onderzoekers maanden aan onderzoeksvoorstellen schrijven waarvoor ze uiteindelijk geen beurs krijgen. Met andere methodes moet dat mogelijk zijn zonder dat er bij voorbaat talent buiten de deur blijft. Hierover overlegt De Jonge Akademie graag met NWO.


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken