De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Stel je klimaatvragen aan een wetenschapper

18 mei 2021

Bij de KlimaatHelpdesk kunnen mensen terecht met vragen over klimaatverandering. De vragen worden beantwoord door wetenschappers en andere experts.

Over klimaatverandering wordt veel geschreven en gepraat, maar niet al die informatie brengt ons verder. Niet alleen ‘fake news’ is een probleem, er is ook veel feitelijk juiste informatie die moeilijk te begrijpen is voor de gemiddelde inwoner van Nederland. Hierdoor dreigt klimaatverandering een 'ver-van-mijn-bed-show' te worden, of zelfs iets waar je wel of niet in kunt geloven. Terwijl we er allemaal mee te maken hebben en het nu al zichtbare effecten heeft op ons dagelijks leven.

Daarom heeft begin 2020 een groep gepassioneerde wetenschappers (onder wie verschillende leden van De Jonge Akademie) het initiatief genomen dit platform op te richten. Het doel van dit project is om wetenschappelijke kennis over klimaatverandering toegankelijk te maken. De KlimaatHelpdesk is primair gericht op scholieren, maar iedereen die vragen heeft en wijs wil worden uit de stroom berichten in de media kan er terecht. De KlimaatHelpdesk is een initiatief van Scientists4Future NL en de Utrecht Young Academy en wordt medegefinancierd door De Jonge Akademie.

Meer informatie

Ga naar KlimaatHelpdesk.org.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken