De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Indienen van voorstellen voor Mingler Scholarship

1 februari 2021

Wetenschappers en kunstenaars kunnen weer een aanvraag indienen voor het Mingler Scholarship. De beurs wordt een keer per jaar beschikbaar gesteld voor een samenwerking op het gebied van kunst en wetenschap. De Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie stellen de beurs samen met het Niemeijer Fonds beschikbaar.

Het Mingler Scholarship 2021 is bedoeld voor kunstenaars uit alle artistieke disciplines en wetenschappers, onderzoekers uit de geesteswetenschappen, sociale en natuurwetenschappen, die samen een onderzoeksproject willen starten.
De beurs bestaat uit een bedrag van € 10.000 (tienduizend euro).

Aanvraagformulier (externe website)

Reglement (pdf)

Het aanvraagformulier moet vóór 1 maart 2021 worden ingestuurd.

Over Mingler

Het Mingler Scholarship is ontstaan uit het Mingler-netwerk, een initiatief van de Akademie van Kunsten en De Jonge Akademie. Zij maken deel uit van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen. De beurs is ontwikkeld om startende artscience-samenwerkingen (binnen en buiten het Mingler-netwerk) een eerste financiële stimulans te geven.

Het uitgangspunt van het Mingler Scholarship is het stimuleren van samenwerking tussen kunstenaars en wetenschappers. Het Scholarship is gebaseerd op de gedachte dat kunst en wetenschap creativiteit, fascinatie en toewijding gemeen hebben. De beurs biedt bovendien de ruimte om plannen te realiseren die verder reiken dan de kennis en verbeelding van het individu.

Het Scholarship bestaat uit een bedrag van € 10.000 (tienduizend euro), uitgegeven door het Niemeijer Fonds.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken