De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Essaybundel: Doen, durven of de waarheid? Democratie in digitale tijden.

9 april 2020

Vorige week verscheen de bundel: Doen, durven of de waarheid? Democratie in digitale tijden. In dit essaybundel leggen jonge wetenschappers uit wat de huidige staat is van politieke misinformatie op internet en sociale media en hoe we waarheidsvinding kunnen waarborgen. Dit is een gezamenlijk project van De Jonge Akademie en de Raad voor het Openbaar Bestuur.

Doen, durven of de waarheid is een vervolg op de eerder verschenen essaybundel  #Woest: De kracht van verontwaardiging, samengesteld door Sarah de Lange en Jasper Zuure.

De vervolgbundel is samengesteld door Jeroen de Ridder, hoogleraar filosofie en momenteel voorzitter van De Jonge Akademie, Rens Vliegenthart, hoogleraar Media en Samenleving alsmede wetenschappelijk directeur Amsterdam School of Communication Research en alumnus/oud-voorzitter van De Jonge Akademie en Jasper Zuure, sociaal psycholoog en senior adviseur bij de Raad voor het Openbaar Bestuur.

De inhoudsopgave en het voorwoord van Robbert Dijkgraaf kunt u hieronder downloaden. De volledige bundel is te koop in de betere boekwinkel of te bestellen via de website van Amsterdam University Press (AUP). Verkrijgbaar in paperback – 296 pagina’s – € 19,99 – ook verkrijgbaar als e-book.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken