De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Eerste Nationale Postdocprijs uitgereikt aan Hayley Mickleburgh

20 november 2017

De eerste Nationale Postdocprijs is toegekend aan dr. Hayley Mickleburgh, postdoc onderzoeker aan de faculteit archeologie aan de Universiteit Leiden op het gebied van bioarcheologie en funeraire archeologie.

De prijs werd haar vrijdag 17 november 2017 uitgereikt in het Hodshon Huis van de KHMW te Haarlem door Rens Vliegenthart, voorzitter van De Jonge Akademie en Louise Gunning-Schepers, voorzitter van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). Jurylid Lenneke Alink sprak de laudatio uit. Hierna werd de laureaat geïnterviewd door Kristine Steenbergh, lid van De Jonge Akademie.

https://khmw.nl/wp-content/uploads/Blauwe-Zaal-504x336.jpg

https://khmw.nl/wp-content/uploads/Vliegenhart-Micklenburgh-Gunning-met-oorkonde-2-504x336.jpgRens Vliegenthart en Louise Gunning-Schepers reiken de prijs uit aan Hayley Mickleburgh.

https://khmw.nl/wp-content/uploads/Micklenburgh-en-Steenbergh-504x336.jpgKristine Steenbergh interviewt Hayley Mickleburgh.

De jury, bestaande uit Lenneke Alink, Universiteit Leiden, Hanneke van Laarhoven, Universiteit van Amsterdam, Academisch Medisch Centrum, Christian Lange, Universiteit Utrecht en Johan van Leeuwaarden, Technische Universiteit Eindhoven, omschrijft Micklenburgh (1984) in het juryrapport als 'een excellente wetenschapper met een uitstekende staat van dienst. In een vroeg stadium van haar loopbaan heeft zij reeds een indrukwekkende track record opgebouwd met verschillende bijzondere prestaties. Zo heeft zij een innovatief, transdisciplinair project ontwikkeld, waarbij zij gebruik maakt van methoden uit de archeologie, forensische studies, biologie en geochemie. Zij toont hiermee aan in staat te zijn over de grenzen van één specifiek vakgebied heen te kunnen werken om zo haar onderzoeksvragen te kunnen beantwoorden. (....) Mickleburgh zorgt er verder voor dat niet alleen de academische impact maar ook de bredere maatschappelijke impact van haar project wordt geoptimaliseerd, middels een uitgebreid kennisprogramma waarbij naast archeologen en forensische onderzoekers, de Nederlandse politie-eenheid en het bredere publiek worden betrokken.'

https://khmw.nl/wp-content/uploads/Receptie-504x336.jpg

 

Foto's: Hilde de Wolf

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken