De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

De Jonge Akademie op het Oerol festival 10 - 19 juni 2016

12 mei 2016

Ook dit jaar treden leden van De Jonge Akademie op tijdens het Oerol festival op Terschelling. Het Oerol festival bestaat vanaf 1982 en is een van de bekendste theaterfestivals in Europa. Ieder jaar is het Waddeneiland tien dagen lang het podium voor theater, dans, straattheater, beeldende kunst en muziek. De wetenschappers zorgen naar aanleiding van een aantal voorstellingen voor verdieping door het geven van Oerol Colleges.

Zaterdag 11 juni zal Stefan van der Stigchel een college verzorgen na de voorstelling 'Soundings': In hoeverre is onze zintuiglijke waarneming te sturen? Martijn Wieling geeft op 13 juni een college over Taalvariatie en taalverandering in Nederland na het stuk 'Wachter' van Nynke Laverman en op 16 juni spreekt Hilde Geurts naar aanleiding van de voorstelling 'Windstilleven' van Collectief Walden over Wat is kwaliteit van leven en wat bepaalt iemands geluk? Voor wie geldt hoe ouder, hoe wijzer en gelukkiger en voor wie geldt dat niet?.

De Oerol Colleges worden gepresenteerd door Erik Willems en zijn mede mogelijk gemaakt door de Waddenacademie en De Jonge Akademie.

Klik hier voor het volledige programma en meer informatie over het festival.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken