De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

De Jonge Akademie lanceert stripboek ‘De scarabee en de geheimzinnige ziekte’

5 oktober 2020

De Jonge Akademie presenteert tijdens de Kinderboekenweek een spannende strip over de zoektocht naar de herkomst van een mysterieus virus. Deze strip brengt kinderen in aanraking met de diversiteit van wetenschappelijk onderzoek en de mensen die dit onderzoek doen.

inzoomer1.jpg

Na een museumbezoek, wordt Olivier ziek. Komt het door de geheimzinnige vondst die hij daar gedaan heeft, of is het toch een virus? Op weg naar de oplossing van het raadsel, ontmoeten zijn vrienden allerlei wetenschappers: van viroloog tot dataspecialist.

De scarabee en de geheimzinnige ziekte is een spannend stripboek en lesprogramma voor groep 7 en 8. Het lespakket draagt spelenderwijs bij aan vaardigheden als begrijpend lezen en onderzoekend leren.

Bestellen

Het pakket is nu gratis te bestellen en te downloaden via de webpagina dejongeakademie.nl/scarabee.

icon_banner_bestellen_bruin

Productie en samenstelling

Het stripboek is gemaakt als jaarproject van de lichting 2015 van De Jonge Akademie en getekend door striptekenaar Eva Hilhorst. Bij het stripboek heeft de Scholierenacademie van de Rijksuniversiteit Groningen in samenwerking met De Jonge Akademie een lespakket ontwikkeld.

Meer informatie

Meer informatie over de strip, het lespakket en hoe deze te bestellen en te downloaden, is te vinden op dejongeakademie.nl/scarabee.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken