De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Actiedag 6 april: Nieuw kabinet, investeer in hoger onderwijs en onderzoek

1 april 2021

Op 6 april 2021 luiden docenten, onderzoekers, studenten, bestuurders en alumni van alle 14 universiteiten de noodklok. Ze roepen het nieuwe kabinet op structureel 1,1 miljard te investeren in het hoger onderwijs en onderzoek. De Jonge Akademie zet zich hier al jaren voor in en ondersteunt deze actie dan ook van harte.

Nederlandse universiteiten behoren tot de wereldtop. Daar plukt de hele samenleving de vruchten van. Het maakt onze economie competitief en innovatief. Onze universiteiten leiden de mensen op die we nodig hebben voor de uitdagingen van deze tijd. Helaas staan onze universiteiten door structurele onderfinanciering onder druk. Al jaren neemt het aantal studenten toe, en de financiering per student af. Er is daardoor te weinig tijd en geld om goed onderzoek te doen of goed onderwijs te geven, laat staan allebei. Studenten krijgen niet meer het onderwijs dat ze verdienen, en het water staat onze docenten en wetenschappers nu tot aan de lippen. Het is hoog tijd dat dit wordt opgelost. Tijd om te werken aan een Normaal Academisch Peil waar de studenten van vandaag goed worden opgeleid om de uitdagingen van morgen aan te pakken. Daarom luiden de studenten, bestuurders en medewerkers van alle 14 universiteiten op dinsdag 6 april de noodklok. Ze roepen het nieuwe kabinet op structureel 1,1 miljard te investeren. Alleen met deze investering krijgen we het wetenschappelijk onderwijs in Nederland weer op Normaal Academisch Peil.

Wil je meedoen met de alarmdag? Kijk op de website van Normaal Academisch Peil hoe je actie kunt voeren. Klik hier om de website te openen.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Nieuws

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken