De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Minder vliegen in de wetenschap - Op naar een CO2-neutraal academisch klimaat

Datum 13 november 2020 van 13:00 tot 16:30 uur
Locatie Online via Zoom
Contact
Voeg toe iCal vCal

Wereldwijd zitten wetenschappers thuis door de coronacrisis: ze kunnen niet meer de wereld rond vliegen voor onderzoek en conferenties. Dit biedt een mooie gelegenheid om het vlieggedrag van wetenschappers onder de loep te nemen. Is de uitstoot van deze vluchten te hoog? En zo ja, hoe kan dit teruggedrongen worden en wie neemt hierbij de leiding? 

In een online bijeenkomst presenteert De Jonge Akademie de resultaten van hun onderzoek naar de ecologische voetafdruk van academisch vliegen. U bent van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst waar de vraag centraal staat: hoe komen we tot een meer CO2-neutraal academisch klimaat?

Terugkijken

Bekijk dit webinar terug via YouTube.

Met onder meer

  • Annabella Meijer, visueel consultant en auteur van Eerste hulp bij klimaatverandering
  • Pilar Pazos, Associate Professor en Graduate Program Director bij het Engineering Management en Systems Engineering Department aan de Old Dominion University
  • Eveline Crone, hoogleraar Developmental Neuroscience in Society aan de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences in Rotterdam en parttime hoogleraar bij het Instituut Psychologie aan de Universiteit Leiden. Daarnaast is Eveline Crone vicepresident van de European Research Council.
  • Jeroen Geurts, hersenonderzoeker en hoogleraar translationele neurowetenschappen aan het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Daarnaast is Jeroen Geurts voorzitter van ZonMw, en lid van de Raad van Bestuur van NWO.
  • Teun Bousema is een infectieziekte-epidemioloog gespecialiseerd in de biologie en epidemiologie van Plasmodium falciparum. Hij is hoogleraar epidemiologie van tropische infectieziekten aan het Radboud UMC.  Hij reduceert doelbewust milieubelastende elementen in zijn werk en beoogt een bijdrage te leveren aan het reduceren van milieubelastende elementen in de academische wereld als geheel.

De voertaal van dit webinar is Engels.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Actueel
  3. Agenda

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken