Cynthia Liem

Vanuit haar dubbele achtergrond als informaticus en uitvoerend musicus, werkte Cynthia Liem (1987) van nature in domeinen waarin digitale, multimodale data, meerdere menselijke interpretaties, en meerdere disciplinaire inzichten samenkomen.

In English

In haar onderzoek combineert ze deze aspecten, om kunstmatige intelligentie-toepassingen betrouwbaarder te maken, en om digitale technologie te creëren die mensen kan helpen nieuwe inzichten te verwerven en bredere perspectieven te ontwikkelen. Ze werkt hierbij aan vraagstukken rond informatiefiltering in zoekmachines en aanbevelingssystemen, maar ook aan overkoepelende vraagstukken rond resultaatvalidatie en -validiteit. In De Jonge Akademie wil ze zich graag inzetten voor verbeterde digitale geletterdheid, en nuances achter datagedreven wetenschap en beslisvorming toegankelijker maken, zowel over disciplines heen, als richting een breder publiek.

Titels

Dr. ir. 

 

Voorletters

C.C.S.

 

Hoofdfunctie

Universitair docent 

 

Vakgebieden

Gebruikersinterfaces, multimedia,
Kunstmatige intelligentie, expertsystemen,
Boekwetenschappen, bibliotheekwetenschappen en informatiewetenschappen
Informatiesystemen, databases

 

Leeropdracht

Betrouwbare Kunstmatige Intelligentie

 

Verbonden aan

Technische Universiteit Delft

 

 

Video

Images

Contactgegevens 

De Jonge Akademie
Postbus 19121
1000 GC Amsterdam
Telefoon: 020 551 0867
E-mail: 
dja@knaw.nl

Ga naar contact

Over

De Jonge Akademie is een dynamisch en innovatief platform van onderzoekers uit verschillende disciplines met visie op wetenschap en wetenschapsbeleid.

Meer over De Jonge Akademie  > 

 

Cookie settings