De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Gewetenschap

Theater- en discussieprogramma over wetenschappelijke integriteit.

Op een Nederlandse universiteit werkt de veelbelovende onderzoeker Jeroen Dreef aan baanbrekend onderzoek. Worstelend met een teleurstellende promovendus en tegenvallende data begint hij aan een race tegen de klok om zijn internationale concurrenten te snel af te zijn en zijn positie op de universiteit veilig te stellen.

Met het theater- en discussieprogramma Gewetenschap wil De Jonge Akademie wetenschappelijk onderzoekers stimuleren van gedachten te wisselen over de problemen, dilemma’s en verleidingen waar zij in de dagelijkse praktijk mee te maken kunnen krijgen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met het vermelden van coauteurs? Of met het beoordelen van werk van concurrenten? Of, gegeven de tijdsdruk, met de balans tussen eigen werk en begeleiding van promovendi? Of de afweging tussen publicatiedruk en meer kwaliteit?

Gewetenschap is het resultaat van samenwerking met Pandemonia Science Theater, dat ook tekent voor de aansprekende uitvoering. Het theaterstuk duurt een half uur en is bedoeld als opmaat naar de discussie van ruim een uur. Voor het vormgeven van de discussie is er een handleiding beschikbaar.

Gewetenschap is bedoeld voor het complete spectrum van academische werknemers: van hoogleraar tot promovendus en ook universitaire beleidsmakers.

Gewetenschap is inmiddels langs vijf universiteiten gegaan en dit jaar volgen er optredens voor onder andere een congres over ethiek en een event van een honours programma. U kunt het programma ook bij uw organisatie of evenement laten uitvoeren door Pandemonia Science Theater. Richtprijs per optreden is € 1275 (exclusief eventuele kosten discussieleider). Het theaterstuk is in het Nederlands. Uitvoering in het Engels tegen een meerprijs is bespreekbaar. Wilt u het stuk boeken? Neem dan contact op met De Jonge Akademie, Jeffrey Muskiet, jeffrey.muskiet@knaw.nl of 020 551 0702.

Gewetenschap

Trailer Gewetenschap

Meer informatie

KNAW


Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken