De Jonge Akademie

Ga direct naar de inhoud
Ga direct naar de site navigatie
Ga direct naar zoeken

Pagina-navigatie:

InterScience De Jonge Akademie: Perceptie

Datum 12 april 2017 van 19:00 tot 21:00 uur
Locatie Leeuwenbergh, Servaasbolwerk 1a, 3512 NK, Utrecht
Contact
Telefoonnummer 020 5510 867
Voeg toe iCal vCal

In deze vijfde bijeenkomst van de reeks InterScience van De Jonge Akademie spreken wetenschappers en kunstenaars over het thema perceptieWat is perceptie? Hoe bepalen onze zintuigen en hersenen wat we waarnemen?

Perceptie

Sprekers

  • Neurowetenschapper Floris de Lange, Radboud Universiteit Nijmegen, legt uit hoe ons brein werkt als je kijkt: hoe combineert het voorkennis met wat we zien?
  • Cognitiepsycholoog Stefan van der Stigchel, Universiteit Utrecht, vertelt hoe aandacht een vorm van selectie is, en waarom we vaak dingen over het hoofd zien.
  • Gezondheidspsychologe Andrea Evers, Universteit Leiden, spreekt over verwachtingen. Hoe wordt bijvoorbeeld de effectiviteit van pijnstillers beïnvloed door de verwachtingen van mensen over deze medicijnen?
  • Grafisch ontwerper Irma Boom spreekt over perceptie als gereedschap om kunst te maken. 
  • Kunstenares Barbara Visser vertelt over haar omgang met voorkennis van toeschouwers in haar kunstprojecten.

InterScience

De Jonge Akademie organiseert de serie publieksbijeenkomsten InterScience waarbij verschillende leden vanuit hun eigen vakgebied eenzelfde thema belichten. Vaak blijken er onverwachte raakvlakken te zijn die de onderlinge verbondenheid tussen verschillende disciplines benadrukken. Thema's die eerder in deze reeks aan de orde kwamen, zijn stress, tijd, water, en conflict en oplossingen.

Organisatie

Het symposium Perceptie wordt georganiseerd door De Jonge Akademie in samenwerking met de Akademie van Kunsten en de Universiteit Utrecht.

Kruimelpad:
  1. Home
  2. Agenda

Ga terug naar de bovenkant van deze pagina
Ga terug naar de inhoud
Ga terug naar de site navigatie
Ga terug naar zoeken